Image

Tracklist:
1. Wij verhogen uw Naam
2. Door gebed
3. Elke dag leef ik voor U
4. Voor eeuwig dicht bij U
5. Zon en schild
6. Liefde was het
7. God en Heer
8. Grote God
9. Wat Hij zegt is wat ik ben
10. Hij overwon
11. Koning met eer gekroond
12. De aarde is vol van uw glorie

€12,50  –  Meer info en bestellen

De bladmuziek is hier gratis te downloaden.

De lyric video is hier gratis te downloaden.

VOOR EEUWIG DICHT BIJ U - GATEWAY WORSHIP

Gateway wil met een Nederlands worship project ‘Voor Eeuwig Dicht Bij U’ kerken zegenen.

Een kerk is meer dan een verzameling mensen. Het is een groep volgelingen van Jezus; aanbidders van God. In de Gateway Church in het Amerikaanse Dallas komt dat allemaal samen in de worship songs die al jaren hun weg vinden in andere landen. Gateway ziet er de vruchten van; een grote groei als kerk en een grote impuls in het geloofsleven van mensen. Met het nieuwe project ‘VOOR EEUWIG DICHT BIJ U’ zet ze een unieke, nieuwe stap; het is het eerste Nederlandstalige Gateway Worship project; bedoeld om kerken hier nieuwe liederen te geven die ons land tot zegen zullen zijn!  

‘VOOR EEUWIG DICHT BIJ U’ is de bijna volledig Nederlandse vertaling van ‘FOREVER YOURS’ van Gateway Worship; aangevuld met ander materiaal van de kerk. Een grote groep Nederlandse aanbiddingsleiders namen de liederen live op tijdens een Worship Nederland Weekend van het Worship Instituut Nederland (http://worshipnederland.nl). Speciaal voor het weekend en de live opname kwam Zach Neese, aanbiddingsleider van Gateway Church, naar Nederland. Hij is ook nauw betrokken bij de diverse Amerikaanse Gateway albums en benadrukte tijdens zijn bezoek aan Nederland opnieuw het belang van aanbidding. “Als je een nieuw lied aan de gemeente introduceert, geef je haar eigenlijk een soundtrack voor het wandelen met God” aldus Zach. De betrokkenheid van Zach Neese is eigenlijk een goed voorbeeld van hoe Gateway werkt en wat ze verstaat onder het ‘doorgeven van zegen’. Door te investeren in plaatselijke kerken en aanbiddingsleiders, worden de aandacht en de harten van mensen gericht op God. En daar ligt volgens Zach en Gateway de sleutel voor het leven dat God mensen wil geven!

Nederlandse aanbiddingsleiders Reyer van Drongelen, Steven van Kranenburg. Maaike van Zuilekom, Bertina Grijpstra, Junior Effah-Bekoe en Christian Jager delen die visie van harte. Ze hebben elk op hun eigen manier al brede ervaring als het om moderne aanbidding gaat. Steven van Kranenburg en Maaike van Zuilekom bijvoorbeeld waren lid van de Ronduit Praise band. Reyer van Drongelen maakt deel uit van de huidige BEAM Worship band die op de EO Jongerendag speelde. Bertina Grijpstra is actief in Hearts United en Christian Jager maakt op zijn beurt deel uit van Gospel4U. De ‘benjamin’ van het gezelschap is Junior Effah-Bekoe; een zestien-jarige jongen die in zijn gemeente (Thousand Hills in Hilversum) deel uitmaakt van hun ‘Alive’ beweging.

Het is dus een breed gezelschap dat de nieuwe Nederlandse liederen vertolkt op ‘VOOR EEUWIG DICHT BIJ U’. En dat laat gelijk de missie van het album zien: de kerk in haar volle breedte aanspreken en aansporen tot aanbidding. De Gateway Church in Amerika ziet het project als het doorgeven van zegen, wat op haar beurt deuren opent voor de kerken in Nederland!

“Deze liederen vormen samen een album dat een ervaring is; een ervaring die je meeneemt naar de waarheid van verlossing. Het laat je een glimp opvangen van de kracht van herstel. Dat is de boodschap die door deze songs verweven is” zegt Thomas Miller, worship pastor van Gateway Church. Deze songs kunnen nu hun plek krijgen in een breed scala aan kerken in Nederland, die ongeacht hun verschillen één ding gemeen hebben: het aanbidden van God! De eerste gemeenten hebben de liederen van ‘VOOR EEUWIG DICHT BIJ U’ al opgepakt.